KARAMAN / MERKEZ
  +90 553 845 70 70
  Mesai: 09:00 - 24:00
     
Her bütçeye uygun davetiye modelleri sizi bekliyor.
BLOG

Davetiye Modelleri

Artık her düğün kendine özgü özelliklere sahiptir. Pastasından, çiçeklerine, ışıklandırmasından, gelin ve damada eşlik edecek müzik ve müzisyenlerine kadar. Peki Davetiye modelleri nasıl olmalıdır? Unutulmaz düğün için ilk adım düğün davetiyeleridir. Çünkü; birbirinden güzel çiçekler ve balonlardan, mumlarına, masa örtülerinden sandalye süslerine kadar her şeyin birbiri ile uyumu aranmaktadır. Vintage Düğün teması için uygulanan davetiye modelinde, danteller, kumaşlar, püsküller kullanılmaktadır. Bohem temalı düğün konsepti davetiyesinde, pudra ve şeftali tonları, eskitilmiş kartpostal kâğıt renkleri, kuru çiçek modelli davetiyeler tercih edilmektedir. Rüstik temalı düğün davetiyesinde, doğal hayatı yansıtan; hasır kumaşlar ve ipler, saman renginin hâkim olduğu kart renkleri tercih edilebilmektedir. Deniz temalı düğün davetiyelerinde; deniz yıldızı, çapalar ve mavi ağırlıklı kartlar tercih edilmektedir. Limon konseptli düğün davetiyelerinde; sarı rengin hâkim olduğu papatyalarla zenginleştirilmiş düğün davetiyeleri ön plana çıkmaktadır. Kelebek konseptli düğün davetiyelerinde; düğün pastası, gelinin saç tokası ve gelinliği ile uyumlu kelebek motifli davetiyeler tercih edilmektedir. Sonbahar temalı düğün davetiyelerinde; sonbaharın renginin hâkim olduğu hardal sarısı, tuğla rengi, kahverengi, bordo gibi renklerin olduğu kartlar sararmış yaprak figürleri ile tercih edilmektedir. Kış temalı düğün davetiyelerinde de konukların içini ısıtacak bej, altın, vizon renklerinde davetiyeler ya da çam figürlü davetiyeler tercih edilmektedir.


Ucuz Davetiye

Hayatlarının mutlu anların unutulmaz kılmak isteyen gelin ve damat adayları kusursuz bir düğün için bir bütçe ayırmaktalar. Gelinlik, damatlık, konuklara yemek ikramı, ev eşyaları, takılar derken hem unutulmayacak bir düğün hem de maliyetten tasarruf etmek istemektedirler. Bunun için hem ucuz davetiye modelleri hem de modeli göz alıcı olacak düğün davetiyeleri gelin ve damat adaylarının ilk tercihi olmaktadır. Düğün hazırlıklarının ilk aşaması ve en önemlilerinden biri olan düğün davetiyeleri maliyetlerinden tasarruf edilebilirler arasında yer almaktadır.


Davetiye Sözleri

Çeşitli model ve renklerin arasından seçilen düğün davetiyeleri arasından diğer önemli konuda düğün sözleri olmaktadır. Konsepte uygun davetiye sözleri gelin ve damat adayları arasından tercih edilmektedir. Bazı adaylar; Bu mutlu günümüzde sizi de aramızda görmekten mutlu oluruz, Mutluluğumuza şahit olmak ister misiniz Hayatımızın en güzel anını sizinle paylaşmaktan mutlu olacağız. Siz sevdiklerimizi en mutlu anımızda yanımızda görmek isteriz. Sözlerini tercih ederken kimi adaylar klasik konseptin dışında eğlenceli sözleri de tercih etmektedir. Örneğin; Gereği düşünüldü. Evlenmelerine karar verildi. Gökten 3 elma düşmüş.İki elmayı siz konuklarımızla paylaşmak tek elmayı biz bölüşmek istiyoruz. Leyla Mecnununa, Mecnun Leylasına kavuştu. Şimdi bütün sevdiklerimizi düğünümüze çağırıyoruz. Film daha yeni başlıyor. Başrol oyuncaları biziz. Seyircilerimiz siz olur musunuz?


Düğün Davetiyesi Ne Kadar Önemli

Güzel geçen nişan töreninin ardından çiftler düğün hazırlıklarına hız kesmeden başlarlar. Mini bir düğün provası olan nişanın ardından düğün davetiyelerinin seçilmesi gerekmektedir. Düğün konseptinden gelinliğin modeline kadar birbiri ile uyumlu olması açısından birçok model gelin ve damat adayları tarafından özenle incelenir. Klasik düğün konseptinde beyaz kartlar tercih edilirken, kır konsepti bir düğün için hasır ipler, çiçekler, yapraklar tercih edilmektedir. Düğün konseptinin renkleriyle uyumlu davetiyelerde adayların tercih ettikleri düğün davetiyeleri arasındadır.


Düğün Davetiyesi Nasıl Seçilmeli

Düğün davetiyesi sizin için önemli mi? Hadi hep beraber cevabını bulmaya çalışalım. Mutlu evliliğin ilk adımı olan düğünler birçok kişinin hayatı boyunca yaşadığı en özel ve en güzel günlerden birisidir. Bu mutlu günün en mükemmel şekilde tamamlanması için düğün öncesi hazırlıkların eksiksiz olması son derece önemlidir. Davetiye seçimi bu hazırlıkların başında gelmektedir ve ciddi zaman alır. Düğün davetiyesi, çiftlerin zevkleriyle uyumlu, düğün konsepti ile ilgili ipuçları taşıyan ve bu güzel olayın önemini yansıtan görsel bir malzemedir. Düğününüzle ilgili misafirleriniz üzerinde ilk etkiyi zevkinizi yansıtan davetiyenizle bırakırsınız. Bu sebeple davetiyenizin konuklar tarafından beğenilmesi çok önemlidir. Davetiye seçimi için hazırlıklara başlamadan önce; Düğünün yapılacağı mekana, Düğünün konseptine, Düğün zamanına ve mevsimine, Davetiye miktarına, kaç adet basılacağına, Davetiye için ayrılacak bütçeye karar verilmelidir.


Adım Adım Düğün Planlama

Hayatının en güzel “Evet”inden sonra sıra düğün hazırlıklarında. Evlilik hazırlıkları nasıl yapılır, düğün hazırlıklarına nereden başlamalı diye merak ediyorsan bu yazıda aradığın her şeyi bulacaksın.


Düğün Hazırlıkları Nelerdir?

Düğün hazırlığı; düğün mekanı bulmaktan, gelinlik seçimine, fotoğrafçıyla anlaşmaktan balayı oteline karar vermeye kadar düğünle ilgili her şeyi kapsayan bir süreçtir. Hazırlıklara 1 yıl önceden başlayarak tüm düğün hazırlıklarını kolayca yetiştirebilirsin. Ancak o kadar vaktin yoksa da güzel bir program yapıp, evlilik listesi çıkararak da bu işin altından kalkman mümkün. Şimdi birlikte güzel bir düğün ajandası çıkaralım. İşte ay ay evlilik hazırlıkları:


Düğüne 1 Yıl Kala Yapılması Gerekenler

Düğün bütçesi ve düğün hazırlıkları listesi yapmak ve her iki tarafın aile fertleriyle para konularını konuşmak için hiç de erken değil. Kaç kişilik bir düğün planlıyorsunuz? Ufak ufak davetli sayısını çıkarabilirsiniz. Nerede ve nasıl evlenmek istediğini partnerinle birlikte detaylıca düşün. Alternatifleri değerlendirmeye, düğün mekanlarını incelemeye başla.


Düğüne 11 Ay Kala Yapılması Gerekenler

Düğün tarihine karar ver! Bütçenden tut düğün mekanı seçimine kadar her detayı tarihe göre ayarlamanız gerekecek. O nedenle iyice düşünüp, güzel bir tarih belirlemelisiniz.


Düğüne 10 Ay Kala Yapılması Gerekenler

Balayında nereye gideceğinizi planlamaya başla. Yurt içi ve yurt dışı seçeneklerini değerlendir. Eğer yurt dışında bir yere gidecekseniz, pasaport ve vize işlemleri için önünüze zaman koymanız gerekecek. Balayı otelinde yerinizi en az altı ay öncesinden ayırtırsan promosyon ve indirimlerden faydalanabilirsin. Düğün mekanına artık karar vermenin tam zamanı. Yazın evleneceksen düğün mekanlarına ne kadar yoğun bir talep olduğunu ve yaz aylarında toplam kaç tane hafta sonu olduğunu mutlaka düşünmelisin. Düğün mekanı bulmak konusunda bu yazı da işini kolaylaştıracak: Tarzına Uygun Düğün Mekanlarını Bul Gelinlik modellerini ve gelinlikçileri incelemeye başla. Eğer diktireceksen erkenden anlaşmakta, kumaş ve model seçiminde planlı çalışmakta fayda var.


Düğüne 9 Ay Kala Yapılması Gerekenler

Düğün temanı erkenden belirlemende fayda var. Unutma bundan sonraki tüm hazırlıklara bu tema yön verecek. Bu sayede düğün mekanından pastaya, nikah şekerinden davetiye modellerine düğünün tüm detayları birbiri ile uyumlu olacak. Farklı mönü ve içecek opsiyonlarını değerlendirmenin tam zamanı. Ben olsam tadım randevularında bu işin keyfini çıkartırdım. Yeni eviniz ve eşyalarınız için araştırmalara başlarsan iyi olur. Benim gibi kararsız bir yapın varsa ancak halledersin. Dekorasyon, çiçek tasarımı ve daha birçok şeyle ilgilenecek düğün organizasyon firmasına karar versen iyi olur. Hayallerindeki düğünü organize etmek için birçok tedarikçiden randevu ve fiyat teklifi almak için zamana ihtiyacın olacak.


Düğüne 8 Ay Kala Yapılması Gerekenler

Balayı oteline karar ver, rezervasyonunu yaptır. Artık davetiye bakma zamanı geldi. Yemek menüsü ve isim kartlarını da aynı tasarımla hazırlatabilirsin.


Düğüne 7 Ay Kala Yapılması Gerekenler

Şehir dışından gelecek misafirlerinin nerede konaklayacaklarını planlayabilirsin. Mesela onlar için bir otelle anlaşabilirsin. Altın fiyatlarının düşmesini bekliyor olabilirsin ama alyans ve düğünde takılacak takılar için çok da geç kalma. Eğer nişan yaptıysan alyanslarınız zaten alınmıştır. Henüz almadıysan, kuyumcuların ya da özel tasarımcıların portfolyolarını inceleyip bir karar vermenin tam zamanı. Kilo değişimlerinde, yüzüğün parmağa olmama durumunda yüzüklerin genişletip, daraltılabileceğini de unutma.


Düğüne 6 Ay Kala Yapılması Gerekenler

Nikah için belediyeden tarih ve saat al. Gelinliğini hangi firmaya diktireceğine karar ver. Gelin ayakkabısı ve diğer aksesuarları seçmek için kolları sıvayabilirsin. Fotoğraf ve video çekimlerinde hangi ekiple çalışmak istediğine karar ver. İşe firmaların portfolyolarını inceleyip, daha önce o firma ile çalışmış çift yorumlarını okuyarak başlayabilirsin


Düğüne 5 Ay Kala Yapılması Gerekenler

Balayında yurt dışına gidecekseniz pasaport yenileme ve vize işlemleri için neler yapman gerektiğini öğren. Saç renginde ya da modelinde bir değişiklik yapmak istiyorsan şimdi yapmanın tam sırası. Çünkü bu şekilde hem sen hem müstakbel eşin hem de çevrenizdekiler saç rengine ve yeni saç modeline alışabilir. Davetli listeni oluştur. Sana düğün öncesinde ve düğün günü yardım edecek nedimeleri şimdiden belirle. Onlarla da konuş, beraber program yapın. Kına konseptini belirle. Hint temalı kına gecesi mi yapacaksın yoksa geleneklerin mi ön planda olacak? Kına gecesi elbiseni şimdiden seç. Konseptinle uyumlu olmasına özen göster. Ne tarz bir düğün müziği istediğini düşünmeye başla. Eğer canlı müzik olsun istiyorsan beğendiğin bir orkestranın programını incelemende fayda var. Eğer bir DJ ile anlaşacaksan sevdiğin şarkıların bir listesini yapmaya başlayabilirsin.


Düğüne 4 Ay Kala Yapılması Gerekenler

Düğün gecesini nerede geçireceksiniz? Otel ve limuzin rezervasyonlarını şimdiden yapabilirsin. Nikah şekeri firmana da artık karar vermelisin. Nikah şekeri veya hediyelikleri, davetiye modelin ile aynı konseptte seçmeye dikkat edebilirsin. Düğünde kimler şahidiniz olacak, kimler konuşma yapacak ve ne diyecekler! Önceden planlamalı ve gerekli sohbetleri yapmalısın.Çalışıyorsan son birkaç ayda alışverişe çıkacak vaktin olmayabilir. Balayında ne giyeceksin, yanında ne götüreceksin şimdiden planlayıp alışverişe başlamak akıllıca olacaktır. Ellerine düzenli olarak bakım yaptırmaya ve bunu korumaya başlayabilirsin. Nikah elbiseni seç ve firmanla anlaş. Eğer özel bir makyaj sanatçısıyla çalışmak istiyorsan, bu kişiyi belirlemeni ve düğünden önce birkaç farklı makyaj tipi denemeni tavsiye ederim. Denediğin makyajlarla fotoğraflarını çektir. Aynada gördüğünle fotoğrafta çıkan gelin makyajı aynı olmayabilir. Zevkine güvendiğin insanlara bu fotoğrafları gösterip fikir alabilirsin. Gelinlik modeline ve düğün mekanına karar verdiğine göre, yüzüne en çok gidecek, gelinlik ve düğün konseptin ile uyumlu gelin saçını da kuaförün ile konuşmaya ufaktan başla.


Düğüne 3 Ay Kala Yapılması Gerekenler

Problemli bir cildin varsa tedavi için zamana ihtiyacın olacak. Peeling, lazer, leke tedavisi gibi cildini tahriş edecek uygulamaları üç ay öncesinden yaptırarak düğün gününde kıpkırmızı görünmekten kurtulabilirsin. Eğer düğününde bronz bir tene sahip olmak istiyorsan bunun en doğal yöntemlerini bulmaya çalışabilirsiniz. Solaryum yaptırmayı düşünüyorsan aşırıya kaçmaman konusunda seni uyarmalıyız. Eğer gelin arabanızı kiralayacaksanız istediğin modelin ve rengin olduğu bir firmaya ulaş. İş yerine muhtemel balayı tarihini ve evlilik tarihini bildir. İlk dansınızla herkesi etkilemeyi kafaya koyduysan müstakbel eşinle birlikte bir dans kursuna kayıt olun ve çalışmaya başlayın. Hem stres atacak hem de keyifli anılar biriktireceksiniz.


Düğüne 2 Ay Kala Yapılması Gerekenler

Nikah için belediyeden tarih ve saat al. Bekarlığa veda gecelerini kim düzenliyor? Bu eğlenceli partileri en yakın arkadaşlarınla birlikte programlayın. Bekarlığa veda gecenle düğününüz arasında bir hafta olmasına özen göster. Gelin hamamı gibi eğlenceli bir geleneği neden programına dahil etmeyesin? Şık otellerde, tarihi hamamlarda, SPA’larda gerçekleştirilen gelin hamamı konsepti, her iki tarafın kadınlarının bir arada eğlenirken güzelleşmesi ve kaynaşması için birebir. Üstelik kına geceni de gelin hamamı konseptiyle birleştirebilirsin. Davetiyeleri dağıtmaya başlayabilir, misafirlerine ulaştığından emin olabilirsin. Gelin ayakkabını al ve gelinlik provalarına hatta dans derslerine giderken yanında götür. Bu şekilde ayakkabıya alışacağın için düğün günü de rahatlıkla hareket edebileceksin.


Düğüne 1 Ay Kala Yapılması Gerekenler

Müziği yapacak grup ya da DJ ile şarkı listesi konusunda mutlaka konuşmalı ve kesinleştirmelisin. Balayı bavulunu hazırlamaya başla. Düğün günü yaklaştıkça buna zamanın kalmayabilir. Ayrıca eğer yurt dışına çıkacaksanız yanına gideceğiniz ülkenin para birimini almayı unutma. Saçının şeklini düzelttirmek için düğününden iki hafta önce kuaföre gitmelisin. Böylece saçın düğün gününe kadar iyice oturur. Eğer kaşlarını kalınlaştıracak veya incelteceksen iki hafta önce son şeklini belirle. Oturma planı yapmak için hem kendi ailenden hem de müstakbel eşinin ailesinden destek alabilirsin.


Düğüne 1 Hafta Kala Yapılması Gerekenler

Oturma düzeninde son kontrolleri yapıp net misafir sayısını düğün mekanına bildirmelisin. Hassas ürünler kullanarak cildini canlandıracak nazik bir cilt bakımı uygulaması yaptırabilirsin. Saçlarına dip boyası yaptırman için doğru zaman bu hafta. Saç tasarımcın ve makyaj artistinle bir araya gelerek saç ve makyaj provanı yap.


Düğüne 1 Gün Kala Yapılması Gerekenler

Büyük gün geldi! Bugün kendini rahatlatacak şeyler yap. Papatya ya da melisa çayı içerek stresini azaltabilirsin. Manikürünü yaptır. Eğer hassas ellerin varsa manikürünü bir gün önceden yaptırmanı öneriyorum. Ve en önemlisi, bu gün dilediğince eğlen! Hiçbir şeyin seni üzmesine izin verme. Ufak tefek aksilikler karşına çıksa da onun yerine güzel şeylere odaklan. Bu gün senin günün unutma! Evet, düğün hazırlıklarında ay ay neler yapman gerektiğini anlattık. Artık ajandam aracına notlar alarak hazırlıklarına başlayabilirsin. Eğer yukarıda bahsettiğimiz gibi planlı bir şekilde ilerlersen düğün hazırlıkların stresten uzak ve keyifli bir hale gelir.


Düğünlerde Erkek Tarafı Ne Alır? Kız Tarafı Ne Alır?

Söz, nişan, kına, düğün… Evlilik hazırlıkları sürecinde yapılacak birçok masraf var. Peki tüm bu masraflar nasıl bölüşülecek? Nişanı kim yapacak? Gelinliği kim alacak? Gelenekler de işin içine girince yeni evlenecek çiftler, gelin ve damat tarafına düşen görevleri araştırıyor. Biz de buradan yola çıkarak akıllardaki soru işaretlerini giderecek bir yazı hazırladık! İşte gelin ve damat tarafının üzerine düşenler!


Sözde Kim Ne Alır?

Söz ve nişan organizasyonu genellikle birlikte yapılsa da biz iki merasimi birbirinden ayrı olarak düşündük ve buna göre kız ve erkek tarafının alacaklarını ayrı ayrı anlattık. Söz merasiminde hangi taraf ne alır? İnceleyelim:


Sözde Erkek Tarafı Ne Alır?

Söz ve nişan organizasyonu genellikle birlikte yapılsa da biz iki merasimi birbirinden ayrı olarak düşündük ve buna göre kız ve erkek tarafının alacaklarını ayrı ayrı anlattık. Söz merasiminde hangi taraf ne alır? İnceleyelim: Sözde Erkek Tarafı Ne Alır? Geleneklere göre söz masrafları erkek tarafına aittir. Erkek tarafı gelinin söz elbisesinden söz yüzüklerine, isteme çiçeği ve çikolatasına kadar tüm masraflardan sorumludur. Sözde erkek tarafının alacakları arasında geline takılacak takılar da vardır. Peki sözde geline ne takılır? Kız istemede geline damadın ailesinin takı seti takması yeterlidir. Takı seti yerine 2 ya da 3 altın bilezik takıldığı da görülür. Eğer bohça geleneğini sürdüren ailelerdenseniz gelin söz bohçası için alınacakları da listenize eklemenizde fayda var. Gecelik takımı, iç çamaşırı, ayna ve tarak seti, makyaj seti gibi hediyeliklere bohçada yer verilir.


Sözde Gelin Tarafı Ne Alır?

Söz masrafları erkek tarafına ait olduğu için kız tarafının damat bohçası gibi hediyelikleri alması yeterlidir. Damat bohçasına konulacak eşyalar ile damada takmak üzere değerli bir aksesuarı, kız tarafının alması gerekenler arasında sayabiliriz.


Nişanda Kim Ne Alır?

Sıra geldi nişan merasimine. Geleneklere göre nişan masraflarının kız tarafına ait olduğunu söyleyelim ve iki tarafın da alması gerekenlere göz atalım:


en güzel sünnet davetıyesi sözleri

Allah (c.c)'nin emri Peygamberimiz (s.a.v)'ın sünnetini yerine getiriyoruz.Bu hayırlı günümüzde sizleri de aramızda görmek istiyoruz.... Haber saldık her yere, eşe dosta herkese, kes artık sünnetçi amca bizi fazla bekletme. Tum dostları bekleriz sünnet düğünümüze.... Bugün ben olacağım sevenlerimin yıldızı. Acıtmaz sünnetçi amca hissedeceğim ince sızı. Hiç korkum yok, çünkü ben de erkek oluyorum. Tüm sevdiklerimi sünnet düğünüme bekliyorum... ... Gücüne güç katmaya geldik. Formanda ter olmaya geldik. Herkesin önünde kestirmeye geldik...... Sünnet düğünümüzde siz değerli dostlarımızı da aramızda görmek bizlere mutluluk verecektir...... Duyduk duymadık demeyin, dostlarım ve sevdiklerim, bugün benim sünnetim var... Bu mutlu günüme hepinizi beklerim... ... Saraylara dayanır soyum, asaletten geçer yolum. Annem kadar asil, babam kadar cesurum. Yok korkum, her erkek gibi sünnet oluyorum. Bütün sevdiklerimi sünnet düğünüme bekliyorum...... Peygamberin emridir sünnet. Bana da nasip oldu bu mürüvvet. Lütfen duyanlar, duymayanlara duyursun. Arzu eden herkes sünnetime buyursun... ... Erkekliğe ilk adımı cesurca atan her birey, bu belgeyi almaya hak kazanır. Bu belge ile beraber cesur çocuğumuza bir takım hediyeler verilir. Bu hediyelerle beraber tüm aile dostları ve sevenleri bu mutlu ana şahitlik eder.... Sırtıma pelerin giydirecekler, elime asa verecekler. Tacımı başıma takacaklar, canımı azıcık yakacaklar. Hiç korkum yok, erkek olmam için sünnet edecekler. Çok mutluyum çünkü, sevenlerim sünnet düğünüme gelecekler... ... Çocuk değilim artık her gün büyüyorum. Bindim arabaya son sürat geliyorum. Duymayan kalmasın ben sünnet oluyorum. Hepinizi yanımda görmek istiyorum...... Biricik oğlumuz erkekliğe ilk adımını atıyor. Bu önemli günümüzü tüm sevdiklerimizle paylaşmak istiyoruz. Siz değerli dostlarımızı da bu önemli günümüzde yanımızda görmek bizlere onur verecektir...... Yüce dinimiz emretmiş. Duydum ki bu sünnetmiş. Küçük yüreğimle mutluluk dileğimle sizleri de bekliyorum, sünnet düğünüme......


sünnet yası kactır

Genellikle doğumu takip eden süreçte bebek hastaneden çıkmadan önce veya ilk 1 ay içerisinde sünnetin yapılması önerilir. İlk 2 yaşa kadar yapılmayan sünnetlerde ise çocuğun sağlıklı iletişim kurabileceği 6-7 yaşından sonra sünnetlerin yapılması uygundur.


sünnet nedır faydaları nelerdır

Sünnet penisin uç kısmını saran, tıp dilinde prepisyum adı verilen sünnet derisinin belirli şekil ve uzunlukta, cerrahi yolla kesilerek alınması ve penis uç kısmın açığa çıkarılması işlemidir. Sünnet her yaşta yapılabilmekle beraber; özellikle 2-5 yaşlar arasında yapılması çocukta oluşabilecek olası psikolojik travmalardan dolayı pek tavsiye edilmemektedir. Son zamanlarda yeni doğan bebeklerde; cerrahi işlemin kolaylığı, bebekte yara iyileşmesinin çabuk olması, sünnet sonrası bakımın kolaylığı ve yeni doğanda henüz kişilik teşekkül etmediği için psikolojik travma oluşturmaması nedeniyle en ideal yaş olarak kabul edilmektedir. Sünnetin sağlıklı bir şekilde sonuçlanabilmesi için ameliyathane şartlarında, temiz ve steril koşullarda cerrahi müdahale ile yapılması gerekir. Zira deneyimsiz ellerde ve steril olmayan şartlarda yapılan sünnet, pek çok komplikasyona yol açabilir, cinsel fonksiyon bozukluğu ve psikolojik sorunları beraberinde getirebilir.


nişan kıyafetı nasıl olmalıdır

Sonbahar ve kış mevsimlerinde mor, mürdüm ve bordo nişan elbiseleri gibi koyu tonlarda seçimler yapabilirsin. İlkbahar ve yaz için ise renkli nişan elbiseleri tercih edebileceğin gibi, sarı ve pembe nişan elbiseleri uygun seçimler olabilir.


isteme elbisesi nasıl olur

Yeşilin açık tonları, pembe, sarı, lila gibi renklerde söz abiye modellerinden giyebilirsin. Sonbaharda ise mevsimin tonlarına uygun hardal sarısı ya da bordo renklerde abiye söz elbiseleri seçebilir, kışın ise metalik, kırmızı, lacivert ve siyah gibi mevsimin ağırlığını taşıyan renklerden bir model tercih edebilirsin.


Sünnet Kıyafetlerinde Seçim Nasıl Olmalı

Erkekliğe adım atmanın ilk basamağı olarak ta dile gelen sünnet operasyonları belirli bir yaşta erkek çocuklarının geçirdiği küçük bir operasyondur. Dini açıdan gerekli görülen aynı zamanda da sağlıklı olunmasına katkı sağlayan sünnet operasyonları hastanelerde ya da steril hale getirilmiş ev ortamlarında yapılabilmektedir. Sünnet Kıyafetlerinde Seçim Nasıl Olmalı ? Doktor kontrolü altında uygun zamanda yapılması ile kolaylıkla ve kısa sürede iyileşme görülen operasyonlarda bazen bazı hastalık sorunları yüzünden daha erken yapıldığı görülebilmektedir. Bebeklerde yaşanan bu tür sorunların giderilmesi ile birlikte sünnet operasyonu gerekli görülebilmektedir. Bu durumda erkenden sünnet olan bebekler için bunu kutlamak ya da bir ritüel haline getirmek isteyen aileler bulunabilmektedir. Erken yaşta sünnet olan bebekler için bebek sünnet kıyafetleri de tasarlanmaktadır.


Sünnet Şekeri Seçimi Nasıl Yapılır?

Sünnet şekeri sünnet düğünlerinin en önemli gelenekleri arasında yer alıyor. Sünnete gelecek davetlilere dağıtılan sünnet şekeri aynı zamanda kişilerin hatıra olarak sakladıkları en önemli detayların başında yer alıyor. Şeker seçimi düğün sürecinde düğün sahiplerinin sünnet kıyafeti ve davetiyeden sonra önemsedikleri konulardan biridir. Şekerler ailenin talebine göre özel üretim olarak da tasarlanıp paketlendiği gibi, kalıplar halinde seçenekler sunularak da hazır bir şekilde temin edilebilmektedir. Eğer özel üretim olacaksa nasıl bir şeker olacağı konusunda karar verilerek, üzerinde yazılması istenen not belirtilip şekerlerin alımı yapılmaktadır. Sünnet şekerleri tasarım olarak pek çok çeşitleme olarak tanımlanabilir. Artık günümüzde biblo şeklinde de sünnet şekeri edinebilmek mümkün olan seçenekler arasında yer alıyor.


Sünnet Şekeri Çeşitleri Nelerdir?

Sünnet şekeri çeşitleri aslında sınırlama yapılamayacak kadar çok olabilmektedir. İçerisinde renkli çikolatalar, sütlü badem tatlıları, elma şekeri tadında ve görünümünde tasarımlar, şekilli çikolatalı tatlılar ve minik ve sevimli heykeller şeklinde şekerler olarak belirtilebilir. Süsleme özellikleri de yine kişilerin yaratıcılığı ile doğru orantılıdır. Özellikle bu sezon sünnet çocuğu kıyafetli paketlemeler oldukça ilgi görmektedir. Sünnet şapkası tasarımlı paketleme şekerler de bir sünnet düğünü için son derece şık olabilecek ürünler arasında yer almaktadır. Sünnet düğünlerinde sünnet çocuğu için tercih edilen kaftan şeklinde paketlemelerde bir bütünlük oluştursun düşüncesi ile ailelerin en çok talep ettiği tasarımlar arasında yer almaktadır. Birbirinden farklı tasarımların olduğu şekerlerde, bisiklet, nazar boncuğu, at üzerinde sünnet çocuğu figürü, isim özellikli baskılı tasarımlar ve tespih şekillerinin de yer aldığı pek çok detaydan söz edilebilmektedir.


Sünnet Şekeri Seçiminde Nelere Dikkat Etmek Gerekiyor?

sünnet kıyafetleri seçiminden sonra sünnet şekeri seçiminde dikkat edilmesi gereken detayların başında tercih edilen şekerlerin bir gıda maddesi olması nedeni ile tazeliğidir. Tercih edilen şekerlerin özellikle son kullanım tarihi konusunda mutlaka bilgi edinilmesi gerekiyor. Bu detay en önemli konulardan biridir. İkinci olarak da şekerlerin paketleme yönteminin sağlıklı ambalajlar ile yapılıp yapılmadığıdır. Şeker dayanıklı bir gıda maddesi gibi bilinse de nasıl bir malzeme ile paketleme yapıldığı çok önemlidir. Bir diğer önemli detay ise tasarımının yapılırken çok sağlam olması gerektiğidir. Dağılmış bir görünüme sahip olan sünnet şekeri düğün esnasında şık bir görünüm sergilemeyecektir. Bu detaylar sünnet şekeri seçiminde dikkat edilmesi gerekli olan konulardandır.


gelin kınası nasıl yakılır

Gelinin sağ eline kına yakılır ve bir tülbent ya da mendille sarılıp eldiven takılır. Bazı yörelerde gelinin avuç içleri, ayak parmakları ve ensesine de kına yakılır. Ne kadar uzun süre kınayı yıkamadan tutarsanız o kınanın rengi o kadar koyu olacaktır.


Geline Kınayı Kim Yakar?

Kınanın şans getirdiğine, kına yakılan gelin ve damadın mutlu bir evlilikleri olacağına inanılır. Kına gecesinde gelin adayına kınayı mutlu bir evliliği olan, anne babası hayatta olan acı görmemiş bir kadın tarafından yakılması adettendir. Böylece kınayı yakan kişinin mutluluğu ve şansının gelin adayına geçtiğine inanılır.


Kına Gecesinde Gelinin Avucuna Neden Altın Koyulur? Damadın Avucuna Da Altın Koyulur Mu?

Kına gecesinde gelinin avcuna kına yakan kişi eğer “Gelin avcunu açmıyor” derse kayınvalide gelinin avcuna kına hediyesi bir altın koyar. Damadın avcuna altın koyulmaz. Daha sonra kına yakılır üstüne altın koyulur ve el kapatılır. Kına tepsisinin içine bozuk para ya da küçük bir altın koyulur ve o kına tepsisinden rast gele misafirlere dağıtılır, altın ya da bozuk para kime denk düşerse onun kısmetinin açılacağına ve hayatının bereketleneceğine inanılır.


Kına Gecesinde Gelin Neden Ağlatılır?

Kına gecesi gelenekleri her yörede farklılıklar gösterebilir ancak birçok ortak payda buluşabiliyoruz. Bunlardan en belirgini kına yakılacak gelin adayının ağlatılmasıdır. Gelin bir sandalyeye oturtulur ve çevresinde ellerinde mumlar ile bekar kızlar döner, dönerken “Kınayı getir aney” veya “Yüksek yüksek tepelere” gibi geleneksel türküler söylenir ve gelinin ağlaması beklenir. Kına gecesinde gelinin neden ağlatıldığı tam bilinmese de bazı rivayetler vardır. Bunlardan biri elbette baba evinden giden kızın hüzünlenmesidir bir diğeri ise gelin ağlayarak gitsin gülerek devam etsin diye gelenekselleşmiştir.


Düğün Mekanınıza Sormanız Gereken Sorular

Düğün paketlerine neler dahil? Kendimiz için özel bir paket oluşturabiliyor muyuz? Pakete dahil olmayan hizmetler neler? Düğün menüsünde kırmızı et, beyaz et, deniz ürünleri gibi tercihler fiyatta ne kadar oynama yapıyor? Limitli - limitsiz, alkollü - alkolsüz içecek opsiyonları fiyatta nasıl bir oynama yapıyor? Haftanın hangi günlerinde düğün yapmak daha ekonomik? Düğün günü mekanı yalnızca bize mi ayırıyorsunuz, yoksa aynı gün başka bir alanda bir düğün daha oluyor mu? Düğünü açık alanda yapacaksak, kötü hava koşullarında kapalı alanda aynı davetli kapasitesine hizmet verebiliyor musunuz? Havanın aniden bozması durumunda tüm organizasyonu kapalı alana transfer etmeniz ne kadar zaman alıyor? Açık alanda kalmaya devam etmek istersek tente ile çözüm üretebiliyor musunuz? Müziğin durması gereken bir saat sınırlaması var mı? Davetlilerin mekanı terk etmesi gereken bir saat limiti var mı? Davetliler için otopark ve vale hizmetiniz var mı? O akşam


Düğün Mekanı ile Kontrat Yaparken Bunlara Dikkat Edin!

Düğün mekanı ile kontrat yaparken çekinmeyin, detaycı olun! Her şeyi kalem kalem yazın. Düğün mekanı ile konuştuğunuz, anlaştığınız hiçbir şeyi havada bırakmayın, mutlaka yazılı olarak kayda geçirin ve kontratın ekine iliştirin. Çok klişe bulabilirsiniz ama gerçek bu: Söz uçar, yazı kalır! Kontrata eklenmesi son derece hayati olan iptal maddesini unutmayın. Hastalık, ölüm, erteleme, ayrılma gibi beklenmedik durumlar için iptal ve erteleme maddesi ekletin. Detaylarını netleştirin. Herhangi bir iptal durumunda nasıl bir bedel ödemeniz gerektiğini netleştirin ve kontrata ekleyin. Sadece verdiğiniz kapora mı yanacak, yoksa bir tazminat ödeyecek misiniz? Eğer limitli alkol konusunda anlaştıysanız bunun detaylarını kontrata ekletin. Kişi başı ne kadar alkollü içecek ikramı yapılacak? Beklenmedik hava koşullarında mekanın kapalı alanını kullanabileceğinizin garantisini kontrata ekletin. Gelin hazırlık odasının teslim saatleri, gelin ve damada önceden yapılacak yemek servisi gibi detayların kontrat ekinde yer almasını talep edin. Kişi başı ücrete dahil olan tüm hizmetleri ve fiyata dahil olmayan ekstra hizmetleri açık açık kontrata yazdırın. Eğer mekanın anlaşmalı olduğu firmalar dışında bir organizasyon, fotoğrafçı, videocu gibi firmalarla çalışmak istiyorsanız bunun için önceden mekanın iznini ve imzasını alın, kontrata ekletin. Düğün gecesinden önce ödemesini yaptığınız kapora, fotoğrafçı ve organizasyon firması parası vs. gibi her kalemi ve ödediğiniz miktarı kontrata ekleyin, gerekirse güncelleyin. Kontratı düğün gecesi yanınızda bulundurmayı asla ve asla unutmayın!


1- Orkestra Pera'dan Düğün Şarkıları Listesi

Orkestra Pera, 15 yıllık tecrübelerinin yanı sıra içtenliğiyle de ilgi gören bir firma. Tüm organizasyonlarda ses, ışık, orkestra, DJ, Balkan bandosu, trio, duo, quartet ve çeşitli dans şovlarıyla eğlencenize renk katıyorlar. Düğün giriş fon müziklerinden ilk dans müziklerine kadar çiftler birçok farklı istekte bulunuyor. Orkestra Pera ise bu senenin en çok istenen ve sevilen düğün şarkılarının şunlar olduğunu söylüyor: Ben Tabii ki – Ümit Sayın Saz mı, Caz mı – Gülşen Maalesef – İnadı Bırak – Berkant Dural, Mansur Ark O Benim Dünyam – Ajda Pekkan Senden Daha Güzel - Duman


davetıye de kullanılan kagıdın özellıklerı

Amerikan Bristol Genel kullanım gramajı 230 gramdır. Baskı yüzeyi, parlak arkası mat beyaz bir kağıttır. Sert, dokusuz bir kağıttır. Davetiye sanayinde çok yoğun olmamakla birlikte aktif olarak kullanılmaktadır. Esas kullanım alanı matbaacılığın diğer faaliyet alanlarıdır.


davetıye boyutları nedır

dikdörtgen modellerımızde 10*16 kare modellerımızde 15*15 ebat kullanılmaktadır . standart ölçülerdir


gelınlık kuması nasıl olmalı

Gelinliği gösterecek en önemli malzeme kumaştır. Kumaş seçimini zevkin yerine kalitesine göre yapmalısın. Eğer iyi bir tasarımcı veya terzi değilsen kumaş kalitesini anlaman pek kolay değildir. Ama gelinlik alışverişine gitmeden önce gelinlik kumaşları hakkında biraz alıştırma yapman faydalı olabilir. Gelinliklerde genellikle sentetik karışımlı ipek kumaşlar kullanılır. Kumaştaki ipek oranı arttıkça gelinliğin kalitesi, haliyle de fiyatı bir o kadar yükselir. Dokunulduğunda ipek saten yumuşak ve kaygan, ipek tafta biraz daha sert ve kaygan şifonun ise yumuşak ve pamuksu bir his uyandırması gerekir. Farkı anlamak için abiye mağazalardaki elbiselerin kumaşlarına dokunarak pratik yapabilirsin.


Gelinliğin Dikişleri

Dikişten anlayan gelin adayları, incelediği gelinliğin dikişlerine de mutlaka dikkat etmeli. Dikiş bilgisi olmayan gelinlerin ise dikiş bilen bir yakını ile alışverişe çıkmasında fayda var. Eğer böyle bir yakının yoksa işte ipucu: Gelinliğin içine bak! İç dikişleri de dışı kadar kusursuz ve temiz dikilmiş, parçaların birleşme yerleri eşit, aynı hizada ve düzgün olmalı. Dikişin vücuduna nasıl oturduğuna da dikkat etmelisin. Tabi bunu modaevindeki hazır modelleri deneyerek anlayabilirsin, Özel dikimde ise provalarda dikkat edebilirsin. Kalıbın vücuduna tam oturmalı, potluk yapmamalı. Straplez modelse giydiğin gibi kalmalı aşağı düşmemeli, tüm gece piste oynarken ellerinle sürekli yukarı çekmek zorunda kalmamalısın.


Terzinin Referansları

Kaliteyi anlamanın en kolay yolu terzinin referanslarıdır. Çünkü o terzi ile ilgili pozitif ve negatif her türlü bilgiye ilk ağızdan ulaşabilirsin. Bir yakının veya arkadaşın orada gelinlik yaptırdıysa çok şanslısın. Çünkü o gelinliği inceleyerek gelinlik detayları hakkında fikir edinebilirsin. Şehrindeki gelinlikçilerin profillerinde yer alan, daha önce bu firmadan hizmet alan gelinlerin bıraktığı yorumlar da sana yardımcı olacaktır. Önceki gelinlerin birçoğu memnunsa sen de olabilirsin.


-Kalıp Kalitesini Atlamayın

Modern ve şık tasarımlarıyla dikkat çeken Kadıköy gelinlikçilerinden Nurcan Ege Wedding Dress ekibine göre gelinliğin kalitesini anlamada, modelin kalıbı önem taşıyor. “Gelinliğin kaliteli olup olmadığını anlamak için görüntüsüne dikkat etmek gerekiyor. Kullanılan kumaş ve firmanın kalıp kalitesi de çok önemli. ”


Resmi Nikah İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

Evlenme beyannamesi Fotoğraflı nüfus cüzdanı ve fotokopisi Vesikalık fotoğraf Evlilik sağlık raporu


►Evlenme Beyannamesi nedır

Evlenme beyannamesi çiftlerin resmi nikah talebini gösteren ve doldurmaları gereken bir form. Başvurulan belediyenin talebine göre iki veya dört kopya olarak düzenleniyor.


►Vesikalık Fotoğraf

İstenen fotoğraf sayısı belediyeye göre değişiklik gösteriyor. Peki nikah için vesikalık fotoğraf nasıl olmalı diye merak edenler için, renkli, ön cepheden sivil giysilerle ve son altı ay içerisinde çekilmiş olması gerektiğini söyleyelim. Kadınların alın, çene ve yüzleri açık olmak şartıyla başörtülü fotoğrafları da kabul ediliyor.


Sünnet Kıyafetlerinde Seçim Nasıl Olmalı

Doktor kontrolü altında uygun zamanda yapılması ile kolaylıkla ve kısa sürede iyileşme görülen operasyonlarda bazen bazı hastalık sorunları yüzünden daha erken yapıldığı görülebilmektedir. Bebeklerde yaşanan bu tür sorunların giderilmesi ile birlikte sünnet operasyonu gerekli görülebilmektedir. Bu durumda erkenden sünnet olan bebekler için bunu kutlamak ya da bir ritüel haline getirmek isteyen aileler bulunabilmektedir. Erken yaşta sünnet olan bebekler için bebek sünnet kıyafetleri de tasarlanmaktadır. Sünnet Düğünlerinin Vazgeçilmezi Sünnet olan çocuk ya da bebeklerin sünnet düğünlerini yapmak bu durumu kutlamak alışılmış bir gelenektir. Erkek çocuk anne baba babaanne ve dedeler sünnet düğünü yapmayı bugünü özel bir gün olarak yaşamayı ve hatırlamayı yıllardır sürdürmektedirler. Bütün akrabaların komşuların arkadaşların toplandığı sünnet düğünlerinde yemekler yenilip oyunlar oynanarak eğlenilir. Sünnet düğünlerinin vazgeçilmezi olan sünnet kıyafeti farklı modellerde ve farkı yaşlara uygun olacak şekilde tasarlanıp satışa sunulmaktadır. Sünnet kıyafetleri giydirilip paşa padişah şehzade olan çocuklar bu kıyafetler içinde çok irin çok şık olurlar. Erkek çocukların bu özel günleri en güzel en şık şekilde geçirebilmeleri için sünnet kıyafeti seçimine de özen gösterilmektedir. Şehzadelere Özel Sünnet Kıyafetleri En çok tercih edilen sünnet kıyafetleri arasında şehzade sünnet kıyafetleri yer almakta ve kullanımda kolaylık sağlamaktadır. Sünnet düğünleri için yapılan hazırlıklar arasında sünnet şekerleri de yer almakta bu noktada da epeyce özen gösterilmektedir. Davetliler için özel olarak sünnet davetiyeleri de bastırılıp sünnet düğününe davet edilebilmektedir. Alınan sünnet kıyafetlerinin gerektiği durumlarda yıkanabilmesi de kullanımda kolaylık sağlamaktadır. Olası bir kaza sonucu lekelenen kıyafetler dikkatli bir şekilde elde yıkanabilmekte ya da kuru temizleme ile temizlenebilmektedir. Özel tasarımla özel fiyatlarla satışı yapılan kıyafetler istendiği zaman kiralık olarak da kullanılabilmektedir.


Sünnet Kıyafeti Ayakkabısı nasıl olmalı

Anne ve babalar için sünnet son derece önemlidir. İnanç gereği bu işlem gerçekleşse de kültürümüzde var olan gelenekler sünneti adeta bir şölene dönüştürmek ister. Bu nedenle bu konuda ebeveynler oldukça hevesli olur. Her şeyin kusursuz görünmesi ve bu düğün organizasyonun son derece dikkat çekici olmasını isterler. Ancak bu organizasyonlar bazen oldukça maliyetli olabiliyor. Bu nedenle kişiler mutlaka bütçelerine uygun bir kutlama düzenliyorlar. Tabi ki bu kutlamaların başkahramanı ise sünnet çocuğu oluyor. Çocuğunuzun sünnet düğününün kusursuz olması çoğu zaman önceliğiniz olabilir. Bu nedenle onun için yapılan bu kutlamada en çok o eğlensin ve rahat etsin istiyor olabilirsiniz. Sünnet Düğününde giyilen kıyafetlerin altına olmazsa olmaz özel ayakkabıların seçimi çok önemlidir. Şimdiler her sünnet kıyafetinin altına uyumlu şekilde bazı ayakkabılar satılıyor. Genellikle beyaz renk ayakkabılar her zaman her sünnet elbiselerinin altına uyumlu bir aksesuar olmuştur. Sünnet Kıyafeti Ayakkabısı Çeşitleri Oğlunuz için tercih ettiğiniz kıyafete göre sünnet kıyafeti ayakkabısı seçmelisiniz. Günümüzde ise bu organizasyonların her detayını düşünen pek çok yer bulunmaktadır. Ayakkabı tercih ederken hem kıyafetine uygun olması hem de yüksek fiyatlı olmaması önemli olacaktır. Sünnet kıyafetleri tamamlayan pek çok aksesuar olsa da en önemlisi sünnet ayakkabısıdır. Sünnet kıyafeti ayakkabısı sünnet kıyafetini tamamlayan en önemli parçadır. Genellikle kıyafetin rengine göre seçilen ayakkabılarda en çok beyaz, gümüş ve gold renkler ilgi görmektedir. Ayakkabı tercih ederken kullandığınız kıyafete uyumlu olmasına özen göstermeniz çocuğunuzun fotoğraflarda muhteşem görünmesini sağlayacaktır. En Çok Tercih Edilen Sünnet Ayakkabıları Sünnet kıyafetlerinin çeşitliliği, sünnet kıyafeti ayakkabısı modellerinin oldukça fazla olması pek çok ürün ve markanın doğmasına sebep olmuştur. Aileler için son derece önemli olan bugünde çocuklarının muhteşem gözükmesi birinci tercihleri olacaktır. Sünnet ayakkabısı modelleri seçilen kıyafetlerle uyumlu olmalıdır. Çok fazla çeşidi olan bu ürünlerin kullanılan konsepte göre modelinin tercih edilmesi daha doğru olacaktır. Genellikle ayakkabılarda çarıklar, normal rugan ayakkabılar tercih edilmektedir. Kıyafete göre ayakkabının renk tercihi de yapılır. Sünnet ayakkabıların seçimi kıyafete ve düğün organizasyonuna uyumlu olması çok önemlidir.


Sünnet Konusunda Dikkat Edilmesi Gerekenler

Erkek çocuğu olan aileler için en önemli konuların başında gelen sünnet, kültürel olarak da erkekliğe atılan ilk adım olarak kabul ediliyor. Sünnet 2-6 yaş arasında yapıldığında ileri dönemlerde olumsuz sonuçlara neden olabileceği bilindiği için, yenidoğan dönemi sünnet için en ideal zaman olarak uygun bulunuyor. Hayatın ilk günlerinde adaptasyon sürecinin daha konforlu olması düşünülerek, bebeklerde bu işlemin doğumdan sonra ilk haftanın ardından yapılması uygun görülüyor. Memorial Hizmet Hastanesi Çocuk Cerrahisi Bölümü uzmanları, sünnet konusunda dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi verdi.


Bebeğinizi hayatının ilk günlerinde sünnetle yormayın

Çocukta psikolojik etki bırakmaması, iyileşmenin ve bakımın daha kolay olması gibi nedenlerle yenidoğan sünneti tercih edilmektedir. Sünneti, bebeğin sağlığına faydaları nedeniyle yaptırmak önemlidir. Ancak bebeğin doğar doğmaz sünnet edilmesi, doğru bir yaklaşım değildir. Yeni doğmuş bir bebeğin, hayatının ilk günlerinde mücadele etmesi gereken birçok unsur bulunmaktadır. Bunun yanında bebekte sarılık, kilo kaybı, emme yutma sorunu ya da solunum problemleri yaşanabilmektedir. Bu durumlar ilk bir haftanın ardından netleşmektedir. Sünnet için bu sürenin geçilmesini beklemek daha uygun olur.


Birbirinden Yaratıcı 5 Evlilik Teklifi Önerisi

1. İlk buluşmanızı yeniden canlandırın Sevgilinizle ilk buluşmanızı hala hatırlıyorsanız, bu teklif tam da sizin için! İlk buluşmanızda geçtiğiniz yolları, gittiğiniz yerleri ve konuştuğunuz konuları yeniden canlandırarak aşkınızın ilk alevlenişini ona hatırlatabilirsiniz. Mümkünse o gün giydiğiniz kıyafetleri yeniden giyerek ilk buluşmanızı çok daha gerçekçi şekilde canlandırarak evlenme teklifinizi edebilirsiniz. 2. Hikayenizin aşk dolu ayracı Yaratıcı evlilik teklifi önerisi arayanlar için bir diğer yöntem, teklif yüzüğünü bir kitap ayracı haline getirmektir. Sizi anlattığını düşündüğünüz yeni bir kitap satın alarak ya da kendisinin halihazırda okuduğu bir kitabın arasına Emel pırlanta tektaş yüzüğü yerleştirebilirsiniz. Sevgiliniz kitabı açtığında hayatının en unutulmaz sürprizini yaşayacak! 3. Mülakat gibi görünen evlenme teklifi Sevgiliniz aktif olarak iş arıyorsa, bu teklif sizin için mükemmel bir seçenek olabilir. Bir arkadaşınızdan sevgilinize iş başvurusunun kabul edildiğini ve mülakata çağrıldığını söylemesini isteyin. Sevgiliniz mülakata gittiğini sandığı için büyük bir özenle hazırlanacak, sonrasında bu özel anın tadını doyasıya çıkaracaktır. 4. Çizim ile evlilik teklifi önerisi Yaratıcı bir diğer evlilik teklifi önerisi için önceden bir çizim sanatçısı ile anlaşın. Önceden evlilik teklifinizin yazılı olduğu bir çizim hazırlamasını isteyin. Yolda tesadüfen karşılaşmış gibi çizim sanatçısına sizi çizmesini istediğinizi söyleyin. Sanatçı çizimi sevgilinize verirken siz de diz çökmüş olun ve teklifinizi romantik sözlerle dile getirin. 5. Not Kağıtlarına İpuçları Hazırlayarak Evlilik Teklifi Gizemden hoşlanıyorsanız, evlilik teklifini ufak bir oyunla daha heyecanlı hale getirebilirsiniz. Ancak sabırsız biriyse işiniz daha da zor olabilir. Not kağıtlarına hazırlamış olduğunuz ipuçlarını farklı noktalara yerleştirerek ipuçlarını toplamayı ve sonunda bunu çözmesini sağlayabilirsiniz. Her bir ipucu için aklından geçemeyeceği ufak sürprizler ekleyebilir ya da mutlu olduğunuz anıları not edebilirsiniz. Böylelikle evlilik teklifi yapmak oldukça sıra dışı ve yaratıcı olacaktır.


Baget Mi Tektaş Mı?

Evlilik teklifi önerisi arayış sürecinde erkeklerin karar vermekte en çok zorlandığı konu, genellikle yüzük seçimi olur. Tekrarı olmayan bu özel günü taçlandıracak ve aynı zamanda sevgilinizin beğeneceğinden emin olduğunuz bir yüzük seçmek oldukça zor hale gelebilir. Akla ilk olarak tektaş pırlanta yüzük gelse de farklı modellerle evlilik teklifi çok daha unutulmaz kılınabilir. Bu modellerden biri de şüphesiz baget yüzüklerdir. Dikdörtgen kesime sahip Emel pırlanta baget yüzükler, zarif tasarımı ile son yılların gözde modellerinden biri haline gelmiştir. Bu durum, “Evlenme teklifinde baget yüzük tercih edilir mi?” sorusunu da sıkça gündeme getirir. Evlilik teklifi fikri için yüzük seçiminde en önemli kriter, sevgilinizin zevkine hitap etmesidir. Eğer sevgiliniz farklılıklardan hoşlanıyor ve takılarında zarif modeller tercih ediyorsa, evlilik teklifinde baget yüzük seçebilirsiniz. Ancak tarzı ve takı tercihleri klasiklerden yanaysa, tektaş pırlanta sizin için doğru seçim olacaktır.


Nikah şekeri kime ait?

Her ne kadar nikah şekerini erkek tarafı alır dediysek de, işin içine yaratıcılık ve el beceresi girince, kız tarafı da elinden geldiğince desteği vererek, çiçek keseleri, tüller badem şekerleri, gibi nikah şekeri örnekleri ortaya çıkabilir.


sünnet nedir

Hazreti Muhammet’in Müslümanlarca uyulması gerekli sayılan davranışlarıyla şu ya da bu konuda söylemiş olduğu sözlerin tümü, Hazreti Muhammet’in koyduğu kurallar ve Müslümanlara gösterdiği yol. 2. (erkek çocukta) üreme organının ucundaki derinin çepeçevre kesilmesi.


sünnet ne için yapılır

Sünnet idrar yolu enfeksiyonları ve cinsel yolla bulaşan hastalıklardan koruyucudur. Sünnetli erkeklerde HPV denen virüs daha az sıklıkta görüldüğü için sünnet erkekleri HPV'nin yol açtığı penis kanserinden, bu erkeklerin eşlerini de rahim ağzı kanserinden korur.


sünnet için uygun yas nedır

Çocuğun örselenmeden ruhsal-cinsel gelişimini tamamlayabilmesi için, tıbben zorunluluk olmadıkça 4-6 yaş arasında sünnetten kaçınılmalıdır. İsteğe bağlı sünnet için en ideal yaş aralıkları 6-15 ay, 2-4 yaş , 7-10 yaş en ideal yaş aralıklarıdır."


sünnet olmanın faydaları

Sünnetin faydalarından bir diğeri ise sünnetin penis kanseri riskini azaltmasıdır. Sünnet edilen penisin sünnetsiz penislere oranla daha az penis kanserine yakalandığı bilinmelidir. Sünnetin faydaları bulaşıcı hastalıklardan korumasıdır. Sünnet edilmiş bireyin HIV virüsü kapma olasılığı oldukça azdır.


sünnet düğünü hazırlıkları

Sünnet Düğünü İçin Yapılması Gereken Diğer Hazırlıklar · Misafirlerinize gününüze özel hediyelikler hazırlatın. · Sünnet düğününüze özel bir davetiye dağıtın.


sünnet elbisesi nasıl olmalı

Erkekliğe adım atmanın ilk basamağı olarak ta dile gelen sünnet operasyonları belirli bir yaşta erkek çocuklarının geçirdiği küçük bir operasyondur. Dini açıdan gerekli görülen aynı zamanda da sağlıklı olunmasına katkı sağlayan sünnet operasyonları hastanelerde ya da steril hale getirilmiş ev ortamlarında yapılabilmektedir. Sünnet Kıyafetlerinde Seçim Nasıl Olmalı ? Doktor kontrolü altında uygun zamanda yapılması ile kolaylıkla ve kısa sürede iyileşme görülen operasyonlarda bazen bazı hastalık sorunları yüzünden daha erken yapıldığı görülebilmektedir. Bebeklerde yaşanan bu tür sorunların giderilmesi ile birlikte sünnet operasyonu gerekli görülebilmektedir. Bu durumda erkenden sünnet olan bebekler için bunu kutlamak ya da bir ritüel haline getirmek isteyen aileler bulunabilmektedir. Erken yaşta sünnet olan bebekler için bebek sünnet kıyafetleri de tasarlanmaktadır.


sünnet davetiyesi sözleri

Sünnet sünnet dediler, Başımın etini yediler, Sünnet olmazsan eğer, Sana kız yok dediler. İşte sünnet oluyorum, Hepinizi Düğünüme Bekliyorum. Biraz korkum olacak Biraz rengim solacak Sünnetçi amca gelip Bir parçacık çalacak Bu mutlu gün içimizde ebediyen kalacak Biliyorum en bahtiyar Annem ile Babam olacak. Öyle bir köprüdürki Geçmek gerek Her Müslüman gelsin görsün Sünnet olup erkek olacak Gelirseniz mutlu kalacak… Ailemin tek oğluyum Babamın sağ koluyum Hey büyüklerim Bende adam oluyorum Laf aramızda ya Birazda korkuyorum Bu mutlu günümüze Sizleride bekliyorum. Biricik Oğlumuz Murat’ın, Sünnet düğününde Sizleri de aramızda görmekten Mutluluk duyarız… Biricik Oğlumuz Serkan Diyor ki, Halalar, teyzeler, amcalar Gelin beni yalnız koymayın Kesecekmiş aman şaka sanmayın Sünnetim var, yalnız bırakmayın Biraz korkuyorum yalnış anlamayın. Hz. Peygamberin emridir sünnet Bana da nasip oldu bu mürvet Duyanlar duymayanlara duyursun Arzu eden herkes sünnetime buyursun. Büyüdüm Erkek Oluyorum, Bu Mutlu Günüme Tüm Sevenlerimi Bekliyorum. İyi günde ve kötü günde bizi hiçbir zaman yalnız bırakmayan siz değerli dostlarımızı oğlumuzun Sünnet Merasimine bekliyoruz. Oğlumuz ….. Diyor ki! Beni seven herkesi sünnet Düğünüme bekliyorum. Sünnet sünnet dediler başımın etini yediler sünnet olmazsan sana kız yok dediler. Biraz korkum olacak biraz rengim solacak sünnetçi amca gelip bir parçacık çalacak. Bu mutlu gün içimizde ebediyen kalacak, biliyorum en bahtiyar annem ile babam olacak. Öyle bir köprüdür ki geçmek gerek, her müslüman gelsin görsün sünnet olup erkek olacak, gelirseniz mutlu kalacak. Ailemin tek oğluyum, babamın sağ koluyum, hey büyüklerim bende adam oluyorum, laf aramızda ya birazda korkuyorum. Bu mutlu günümüze sizleri de bekliyorum. Biricik oğlumuz Yusuf’un sünnet düğününde sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyarız. Biricik oğlumuz diyor ki, halalar, teyzeler, amcalar gelin beni yalnız koymayın, kesecekmiş aman şaka sanmayın, sünnetim var yalnız bırakmayın, biraz korkuyorum yanlış anlamayın. Duyduk duymadık demeyin… Kıymetli büyüklerim ve sevdiklerim, bu mutlu günüme hepinizi beklerim. Biricik oğlumuz diyor ki, kirvem uzaklarda gelemez, siz olmazsanız sünnetçi amca kesemez, gelin birlikte olalım sünnetsiz kalmayayım, bekleyenim var onsuz solmayayım. Dünyada Kuran ahirette iman, geldik dünyaya müslüman, müslümanlığın şartı sünnet cümlemizin mekanı olsun cennet bize de nasipmiş sünnet sünnetimize bekleriz ailemiz adına teşekkür ederiz. Oğlumuz diyor ki: ben bir küçük yavruyum her işimde doğruyum, ailemin sünnet olacak tek oğluyum, sizleri de düğünüme beklerim. Başa gelen çekilir fazla olan kesilir bizi candan sevenler sünnet düğünümüze gelir. Gözlerim arayacak eşi dostu anlarsınız ya sünnetçi amca delecek postu sevineceğim sizlerden duyarsam bir ses teslimim sünnetçi amca istediğin kadar Kes. İki küçük yavruyuz, ailesinin sünnet olacak oğluyuz acaba bu iş nasıl olacak sevdiklerimiz gelince her taraf neşe dolacak korkudan biraz rengimiz solacak Allah nasip ederse sünnetimiz olacak. Hz. Muhammed’in emridir sünnet bana da nasipmiş bu mürüvvet duyan duymayana duyursun sevabına nail olmak isteyen bu mutlu günüme buyursun ellerinizden öperim sizleri desünnetime beklerim. Çok ağladım dinlemediler, artık büyüdün, ayıp olur dediler. mecbur oldum boyun eğmeye, ne olur dostlar gelin sünnetimde beni teselli etmeye. Evimin tek oğluyum babamın sağ koluyum çok sevgili büyüklerim artık ben de sünnet oluyorum sizi de sünnetime bekliyorum. Ben kararımı verdim sünnet olmak tek derdim bütün dostlar buyursun sünnetçiye söz verdim. Büyüdüm artık maşallah çocukluğuma eyvallah buyurun sünnetime damat olurum inşallah. Deryalarda balıklar kızlar beni sayıklar bu pirincin taşını sünnet olmak ayıklar. Bahar değil yaz imiş, günlerim çok az imiş. Müslümanlığın ilk şartı, sünnet olmak farz imiş. Bende kararımı verdim, sünnet olmak ilk derdim. Bütün dostlar buyursun, sünnetçiye söz verdim. Başıma kondu bir fes aniden oldum prens teslimin sünnetçi amca istediğin kadar kes. Sünnetçi amca sordu son kararın mı oğlum? İçime bir korku doğdu Joker hakkımı kullanıyorum anne ve babama danışıyorum dediler ki artık zamanı doldu bende sünnet oluyorum bütün sevenlerimi Sünnetime bekliyorum. Çocukluğa elveda delikanlılığa merhaba Hz. Peygamber’in emridir sünnet bize de Nasip oldu bu mürüvvet duyan duymayana duyursun arzu eden sünnetimize buyursun. Yüce dinimiz emretmiş duydum ki bu sünnetmiş küçük yüreğimle mutluluk dileğimle sizleri de bekliyorum sünnet düğünüme. Öyle bir köprü ki geçmem gerek türk oğlu türküm değilim ürkek gelin görün olacağım sünnet herkes görsün nasıl olunurmuş erkek. Hz. Peygamber’ in emridir sünnet bana da nasip oldu bu mürüvvet duyanlar duymayanlara duyursun arzu eden herkes sünnetime buyursun. Oğlumuz Ali ‘in sünnet sevincini sizlerle paylaşmaktan onur duyacağız. Oğlumuz Mustafa’nın erkekliğe adım atacağı bu özel günde siz sevgili dost ve akrabalarımızı aramızda görmekten onur duyacağız. Ailemin tek oğluyum babamın sağ koluyum hey büyüklerim bende adam oluyorum laf aramızda ya birazda korkuyorum bu mutlu günümüzde sizleri de bekliyorum. Kesiyorlar gülüyorum kızlara müjde delikanlı oluyorum akraba ve dostlarımızı sünnet düğünüme bekliyorum. Ben küçük prensim her sözümle doğruyum yüksel ailesinin sünnet olacak oğluyum siz dostlarımızı aramızda görmekten mutluluk duyarız. Sünnet düğünümüzde sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyarız. Oğlumuz ………. Diyor ki ; Sünnet Oluyorum Maşallah, Büyük Adam Oluyorum İnşallah. Bu mutlu günümüzde siz değerli dostlarımızı aramızda görmekten kıvanç duyacağız.… Oğlumuz ……………………. Diyor ki ; Büyüdüm artık Maşallah, Çocukluğuma eyvallah, Buyurun sünnetime, Damat olurum inşallah. Sünnet sünnet dediler, Başımın etini yediler, Sünnet olmazsan eğer, Sana kız yok dediler. İşte sünnet oluyorum, Hepinizi Düğünüme Bekliyorum. Oğlumuz ……………………. Diyor ki ; Bir dalda iki kiraz, Biri al biri beyaz, Üzülmeyin kızlar, Kesilecek biraz… Ben kararımı verdim, sünnet olmak tek derdim, Bütün dostlar buyursun, sünnetçiye söz verdim. Başıma taktılar fes, aniden oldum prens Korkmuyorum sünnetçi amca, istediğin kadar kes Oğlumuz sünnet oluyor, bu mutlu gününde sizleri de yanında görmek istiyor. Biraz korkum olacak Biraz rengim solacak Sünnetçi amca gelip Bir parçacık çalacak Bu mutlu gün içimizde ebediyen kalacak Biliyorum en bahtiyar Annem ile Babam olacak. Öyle bir köprüdürki Geçmek gerek Her Müslüman gelsin görsün Sünnet olup erkek olacak Gelirseniz mutlu kalacak… Ailemin tek oğluyum Babamın sağ koluyum Hey büyüklerim Bende adam oluyorum Laf aramızda ya Birazda korkuyorum Bu mutlu günümüze Sizleride bekliyorum. Biricik Oğlumuz Murat’ın, Sünnet düğününde Sizleri de aramızda görmekten Mutluluk duyarız… Biricik Oğlumuz Serkan Diyor ki, Halalar, teyzeler, amcalar Gelin beni yalnız koymayın Kesecekmiş aman şaka sanmayın Sünnetim var, yalnız bırakmayın Biraz korkuyorum yalnış anlamayın.


sünnet hangi ayda yapılır

İlk birkaç gün yapılamazsa, Yenidoğan dönemi sünneti, birinci ayın sonuna kadar da lokal anestezi ile yapılabilmektedir. Bu dönem geçirildiyse 4-18 aylık dönemde ya da 4, 5-5 yaşından sonra yapılmasında fayda var. Ancak kimi uzmanlar, İki yaştan sonraya kalan sünnetlerin 6 yaşından sonra yapılmasını önermektedir.


nikah işlemlerı için ilk nereye gıdılir

Yuva kurmanın başlangıcında, gerekli işlemleri başlatmak için çiftlerden herhangi birinin ikametgahının bağlı bulunduğu evlendirme memurluğuna birlikte başvururlar. Çiftlerden herhangi birinin ikameti başka bir ilde ise, o ilin evlendirme memurluğundan izin belgesi alınması gerekmektedir.


Resmi nikah işlemleri nasıl yapılır?

Nikah başvuruları, evlendirme memurluklarına, müftülüğe ya da köy muhtarlığına müracaat edilerek yapılıyor. Ancak çiftlerden birinin ikamet ettiği ilçe dışında bir yerde evlenmek için evlenme izin belgesi gerekebiliyor.


Nikah günü almak ne kadar sürer?

Resmî kurumlardan randevu alınarak, belgelerin nikah gününe kadar halledilmesi gerekir. Alınan belgeler bir müddetten sonra geçerli değildir. Bu nedenle dikkat edilmesi ve Nikah için gerekli belgeler kaç gün geçerli hakkında 6 ay olduğu bilinmelidir. İşlemlerin halledilmesi bazı etkenlere bağlıdır.


nikah sekeri dagıtmaktaki amac nedir

Düğün ve nikahlarda şeker dağıtılmasındaki amaç, gelen misafirleri eli boş göndermemek, gelin ve damattan tatlı bir hatıra bırakmak.


Nikah Şekeri ve Tarihi

Günümüzde toplu düğün yapmayıp nikahtan evlenen çiftler, evlilik anısı olarak konuklara nikah şekeri veya süs şekeri vermektedir. Buradaki şekerin amacı yenmesi değil sadece bir anı olarak kalmasını sağlamak amacıyla verilmektedir. Düğün ve nikah merasimlerinde köklü bir gelenek olan nikah şekeri dağıtımı, zamana ve teknolojiye ayak uydurarak şeklini ve niteliğini değiştirmiştir. Bazen düğün yapanlarda nikah şekeri dağıtmayı yeğlerken, bazılarıda önce nikah, daha sonra birinci dereceden saydıkları akrabalarına yemek vermeyi tercih ediyorlar. İşte bu arada diğer misafirlere nikahın anısı olsun diye şeker dağıtımı yapıyorlar. Daha öncede belirttiğimiz gibi nikah şekeri teknolojik gelişmeyle beraber şekerlerin şekilleri de değişti. Eskiden gelin teli ve tül ile ve badem şekeriyle yapılan nikah şekerleri neredeyse tarih oldu. Nikah şekerinin içinden şeker çıkmıyor artık. Onun yerine lavanta tercih ediliyor. Evlenecek çiftler, anı niteliği taşısın ve uzun yıllar saklansın diye daha fonksiyonel tasarımları seçiyor. Deniz kabuğundan tutun, mumluklar, hatta biblolar yer almaktadır. Bazı nikah şekerlerinde cam ürünlerinden kuş tüyüne kadar seçenekler genişletilmiştir. Düğün ve nikahlarda şeker dağıtılmasındaki amaç, gelen misafirleri eli boş göndermemek, gelin ve damattan tatlı bir hatıra bırakmak. Fakat dağıtılan sadece badem şekeri olunca ya yenip bitiyor ya da bir sene saklandıktan sonra bozulup atılıyor. O yüzden artık evlenecek çiftler, daha kalıcı olsun diye yıllarca kullanılabilecek aksesuarlar dağıtmayı tercih ediyor. Şimdi daha da genişleyen nikah şekeri olgusu, hediyelik eşya yanına yenmesi için çikolata, şeker, lokum vb. tadlandırıcılar ekstra olarak verilmekte. Böylelikle nikah şekeri, nikah yapılan yerde yenirken, verilen hediyelerde saklanmaktadır. Badem şekeri yerine lavantalı bohçalar, deniz yıldızı ve istiridyeler, her renk ve çeşidi olan deniz kabukları, kabukların içlerine yerleştirilen bir veya iki tane şekeri yedikten sonra deniz kabuklarını arkasındaki mıknatıs sayesinde buzdolabı süsü olarak kullanabiliyorsunuz. Organze tüller içindeki mumluklar banyoya ve yatak odasına yerleştirilebilir. Sıkça kullanılan bir başka malzeme de nazar boncuğu. Duvar süsü, anahtarlık ve bilezik olarak nikahlarda dağıtılıyor. İçinde badem şekeri olan kutular, şeker bittikten sonra takı kutusu olarak kullanılabiliyor. thal biblolar, minyatür kadehler ve hasır sepetler ev aksesuarı olarak kullanılabilir. Gelin ve damadın resimlerinin yerleştirildiği küçük çerçeveler var. Yemek sırasında masaya konan peçete halkalarını daha sonra kapı tokmağına süs olarak asabiliyorsunuz. Nikah şekeri olarak yelpaze dağıtanlar da var. Sıcak yaz günleri için birebir. Aklınıza gelemeyecek kadar binlerce çeşit bulunmaktadır. Peki nikah şekeri ne zaman doğmuştur? Türkiye'de 16. yy'da başlayan şekerleme imalatında tatlandırıcı olarak bal, pekmez, su bağlayıcı, doku yapıcı olarak un kullanılmakta idi. 18. yy'ın sonlarında Avrupa'da kurulan rafinelerde üretilen şekerin, o günlerin ismiyle "Kelle Şekeri" olarak Türkiye'ye gelmesiyle, şekerci Hacı Bekir, bu şekeri havanlarda dövüp eriterek, gül, tarçın vb. tabii aroma ve boyalarla pişirip akide şekeri imalatını geliştirmiştir. Ayrıca 1811'de Alman bilgini tarafından bulunan nişastayı un yerine kullanarak, şeker ve nişasta terkibi ile bugünkü nefasetteki lokum imalatını gerçekleştirmiştir. Bu lokum dünyaca ünlü Türk lokumu niteliğini taşımıştır. Daha sonraları sallama kazanlarda yapılan badem şekeri, haşlanmış bademlerin soyulup havanlarda dövülerek şeker ve şeker şerbeti ile yoğurulup, şekillendirilen çeşitli badem ezmeleri ile şekerler yapılmaya başlanmıştır. Nikah şekerinin doğuşu ve kimler, neler tarafından verildiği tam olarak bilinmemektedir. Bir rivayete göre; Osmanlı döneminde 17. YY valilinin oğlu evlenecek. Düğün olacağı zaman herkes hazır bulundu lakin vali düğün saatine yetişemedi. O zamanlar Osmanlı İmparatorlu'ğu bir savaş hazırlığı döneminde valilikleri toplamış taktik bilgileri veriliyordu. Valinin gelemeyeceğinin bilgisi gelir. Lakin damat babası olmadan düğün yapmayacağını söyler. Çalgıcılar evlerine gönderilir. Kadı, imam damadın yanında kalır. Valinin eşi eşinin gelemeyeceğini söylenmesine rağmen nikahın kıyılmasını ister. Bir çok misafir gider. Lakin kalan misafirlerle beraber nikah kıyılır. Erkekler damadı tebrik ederken kadınlarda gelini kutlar. Konuklar tam gideceği sırada, vali gelir. Lakin konuklar pek mutlu olmaz. Süslenmiş bir sandık açtırır. İçinde her türlü şeker bulunur. O zamanlar renkli şekerler pek büyük ilgi görür. Bütün konuklara dağıtılır. Konuklar akçe keselerine tatlandırıcılı şekerleri koyarlar ve evlerinin yolunu tutarlar. Gelin ve damat valiyi gördükleri için çok mutlu olur. Bu olay bütün Osmanlı imparatorluğu'na yayılır. Saray ve devlet erkanı düğünlerinden önce kıyılan nikahlarında gelen konuklara şeker dağıtmaya başlar. Daha sonra ertesi gün de düğünlerini yaparlar. Bu olay tatlandırıcılı şekerlerin ucuzlamasıyla birlikte gelenek haline gelir. Düğün yapamayan veya kız kaçıranlar imam nikahı kıyarlar. Yakın çevrelerine lokum, tatlı vb. tatlandırıcı dağıtırlar. Nikah şekeri dağıtma geleneği yine rivayetlere göre Osmanlı'dan da gelen kaşifler vasıtasıyla Avrupa'ya sıçradığı söylenir. Avrupa'da 18, YY'da şekerinde bulunmasıyla birlikte nikah ve düğünlerde şeker dağıtımı sürer. Katolik kiliseleri ise bu işi daha da genişleterek kitlelere nikahtan sonra şekerden yapılma haçlar hediye olarak vermeye başlar. Daha da ilerler ve gelen konuklara biblolar, şekerler, vs. hediye edilmeye başlanır. Her ne şekilde olursa olsun, nikah törenlerinde ağızları tatlandırarak hoş muhabbetler açtırılması ile anı olarak bırakılması gereken hediyeler vermek her şekilde güzeldir.....


sünnet ekıpmanları

Dikiş Alma Makası 11 Cm Cerrahi Makas 15 Cm Eğri Portegü 15 Cm Mosquito Eğri 12.5 Cm Hemostatik Pens 12.5 Cm Bistüri Sapı No:3 Dişli Penset 15 Cm Düz Penset 13 Cm Sünnet Mili 15 Cm 3 Adet Bistüri Ucu


Sünnet masasına ne konur?

Sünnet Nazar Boncuklu Pinyatanın üzerinde bulunan hazneden jelibon, çikolata, şeker, sakız, minik oyuncaklar, sticker ve benzeri ürünler doldurulur. Pinyata oyunu: Pinyata içerisine şekerlemeler ve minik oyuncaklar konduktan sonra pinyatanın üst kısmındaki ipten, çocukların erişebileceği bir yüksekliğe asılır.


sünnet için dogru yaş nedir

Sünnet tıbbi açıdan her yaşta yapılabilen bir operasyon olmakla birlikte zamanlaması çocuğun psikolojik dünyası için büyük önem taşımaktadır. Psikolojik gelişim evresi açısından bakıldığında çocukların cinsel kimliğini fark etmeye başladığı 2-5 yaş arasında uygun olmayan şartlarda gerçekleştirilen sünnetin psikolojik etkilenmelere yol açabileceği düşünülmektedir. Anneye son derece bağlı olunan bu dönemde yapılacak sünnet bazı çocuklarda cinsel organının kaybettiği yönünde bir algı oluşturabilmektedir. Bu nedenle eğer tıbbi bir gerekçe yoksa sünnet için 2 yaş öncesi veya 5 yaş sonrası dönemi tercih etmek daha sağlıklı gözükmektedir. Ancak bu durum 2-5 yaş arasında sünnet yapılmayacağı anlamına gelmemektedir. Özellikle sık idrar yolu enfeksiyonu geçiren, böbrek ve idrar yollarına bağlı anatomik bozuklukları olan erkek çocuklarda sünnet mutlaka önerilmektedir. Sedasyon denilen yüzeyel bir anestezi çeşidi ile sorunsuz bir şekilde sünnet yapılabilir.


Nikah için neler yapılır?

Evlendirme dairelerinde yapılan nikah işlemlerinde genellikle kokteyl ve kısa takı- tebrik merasimleri yapılır. Özel nikah salonlarında sunulan hizmetler ve ekstra hizmetlerle düğün öncesinde ön kutlama yapılabiliyor. Veya çiftler sadece nikah salonları kutlamasıyla evliliğe adım atabiliyor.


sünnet davetiye sözü

Allah (c.c)'nin emri Peygamberimiz (s.a.v)'ın sünnetini yerine getiriyoruz.Bu hayırlı günümüzde sizleri de aramızda görmek istiyoruz....


sünnet davetiye sözü

Haber saldık her yere, eşe dosta herkese, kes artık sünnetçi amca bizi fazla bekletme. Tum dostları bekleriz sünnet düğünümüze...


sünnet davetiye sözü

Bugün ben olacağım sevenlerimin yıldızı. Acıtmaz sünnetçi amca hissedeceğim ince sızı. Hiç korkum yok, çünkü ben de erkek oluyorum. Tüm sevdiklerimi sünnet düğünüme bekliyorum... .


sünnet davetiye sözü

Peygamberin emridir sünnet. Bana da nasip oldu bu mürüvvet. Lütfen duyanlar, duymayanlara duyursun. Arzu eden herkes sünnetime buyursun...


sünnet davetiye sözü

Sırtıma pelerin giydirecekler, elime asa verecekler. Tacımı başıma takacaklar, canımı azıcık yakacaklar. Hiç korkum yok, erkek olmam için sünnet edecekler. Çok mutluyum çünkü, sevenlerim sünnet düğünüme gelecekler... .


sünnet sözleri

Biraz korkum olacak biraz rengim solacak sünnetçi amca gelip bir parçacık çalacak. Bu mutlu gün içimizde ebediyen kalacak, biliyorum en bahtiyar annem ile babam olacak.


sünnet sözleri

Biricik oğlumuz diyor ki, halalar, teyzeler, amcalar gelin beni yalnız koymayın, kesecekmiş aman şaka sanmayın, sünnetim var yalnız bırakmayın, biraz korkuyorum yanlış anlamayın.


sünnet davetiye sözü

Duyduk duymadık demeyin… Kıymetli büyüklerim ve sevdiklerim, bu mutlu günüme hepinizi beklerim.


sünnet davetiye sözü

Başa gelen çekilir fazla olan kesilir bizi candan sevenler sünnet düğünümüze gelir.


sünnet davetiye sözleri

Çocuk değilim artık her gün büyüyorum. Bindim arabaya son sürat geliyorum. Duymayan kalmasın ben sünnet oluyorum. Hepinizi yanımda görmek istiyorum....


sünnet davetiye sözleri

Peygamberin emridir sünnet. Bana da nasip oldu bu mürüvvet. Lütfen duyanlar, duymayanlara duyursun. Arzu eden herkes sünnetime buyursun... .


KARAMAN / MERKEZ
0553 845 70 70
info@suhidavetiye.com
SOSYAL MEDYA
Kampanyalar ve haberler için sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz.